RegioHIS update juni 2024

4 minuten

We hebben inmiddels de tweede HIS-proeverij op 12 juni gehad. Een mooi contrast tussen de wat ‘oudere’ HIS-en (Medicom en MicroHIS) en MediKIT, de nieuwste speler op HIS-gebied.

Alle drie de leveranciers hebben hun best gedaan om in korte tijd ons zo goed mogelijk mee te nemen in het dagelijks gebruik van het HIS. Klik op de link hieronder om de HIS demonstraties terug te kijken.
 
De laatste webinar staat gepland op: donderdag 11 juli: Sanday en HealthConnected

Vergeet je niet in te schrijven! Ook deze webinars zullen worden opgenomen en gedeeld.


Medicom


MicroHIS


MediKIT

Waarom kijken naar een Regio HIS?

Stefan Post (huisarts en CMIO): “We kunnen veel meer doen als we het samen doen. Groter ‘inkopen’ levert een financieel voordeel op, maar ook in kennis en zeggenschap zorgt dit voor enorm veel winst.

Voor een goede samenwerking met ketenpartners zoals apotheek, VVT, ziekenhuis en thuiszorg moeten we ook digitaal goed kunnen samen werken. De veilige uitwisseling van digitale gegevens vereist een speciale koppeling. We hebben in onze regio vijf verschillende HIS-sen. Het is makkelijker om natuurlijk één HIS aan te sluiten bij een ketenpartner dan vijf.”

Voordelen voor de praktijkNadelen voor de praktijk
Betere prijsMigratie HIS (voor minimaal een deel van de praktijken) – éénmalig
Betere integratie HIS, KIS, HAP, Medicatiedossier, Verwijzen, Delen informatieMinder invloed als individuele praktijkhouder
Ondersteuning vanuit HZW
Beter vestigingsklimaat opvolging
Regionale ondersteuning bij HIS migratie

Vragen?

Bas Bomer

Projectmanager regionale digitalisering 075-2010221 b.bomer@hzwhuisartsenzorg.nl