Regie voor 2 – wat betekent dat?

2 minuten

Interview met Annick van der Staay, docent Regie voor 2 training.

“We kijken naar mogelijkheden en vooral naar waar wordt de patiënt nou blij van? Waarmee is hij of zij nou echt geholpen?”

Wat maakt deze training bijzonder?

“We gaan kijken naar de hele patiënt. We kijken naar mogelijkheden en vooral naar waar wordt de patiënt nou blij van? Waarmee is hij of zij nou echt geholpen? Als de patiënt het zelf wil dan hoeft de patiënt niet overtuigd te worden. Er is al intrinsieke motivatie. Dat scheelt een hoop!”

Wat voor onderwerpen komen er aan bod?

“We werken met het spinnenweb voor positieve gezondheid van IPH. Daarnaast laten we nog andere regietools zien. Tijdens de gesprekstechnieken gaat het vooral om de juiste vragen stellen. Dit is voor iedere patiënt weer anders.”

Voor wie is de training Regie voor 2?

“Voor iedereen die het gevoel heeft dat een gesprek meer energie kost dan dat het oplevert,” vertelt Annick. “Als je denkt: het lukt me niet om verder te komen met deze patiënt. Of als je het eens over een andere boeg wilt gooien voor betere resultaten en voor meer voldoening, want daarvoor heb je dit vak gekozen. Juist dan moet je je inschrijven voor deze training!”

De eerst volgende Regie voor 2 training start dinsdag 13 april 2021.