POH’s – samen sterker

4 minuten

De bestuursleden van het POH Netwerk v.l.n.r.: Linda de Ruiter, Marja Zoon, Marjan Melchers en Saskia Heutink

Op dinsdag 23 april 2024 organiseert het Netwerk POH Zaanstreek Waterland in samenwerking met HZW Huisartsenzorg een POH-netwerkbijeenkomst.

Het bijzondere aan deze bijeenkomst is dat ook praktijkondersteuner die geen lid zijn van het netwerk van harte welkom zijn.

We laten de bestuursleden van het POH Netwerk aan het woord.

Waarom is het POH Netwerk opgericht?

Saskia Heutink trapt af: “Destijds is het netwerk opgericht omdat praktijkondersteuner een nieuw beroep was. Een nieuwe taak in de praktijk. We moesten het wiel nog uitvinden.

De pioniers in het veld hebben het netwerk vorm gegeven, zodat we ervaringen met elkaar konden delen om met en van elkaar te leren.

Leuk om te lezen: op de afbeelding staat ons eerste beleidsplan met de visie en ambitie.”

Wat is de kracht van het netwerk en hoe zie je de toekomst daarvan voor je?

Marjan Melchers, voorzitter van het POH netwerk, vertelt trots: “De kracht is dat wij elkaar gevonden hebben en elkaar weten te vinden. Op die manier kunnen wij ons mooie vak een professionele invulling geven. We hebben er met elkaar een beroepsgroep van gemaakt. Van bezemkast tot eigen spreekkamer!

Voor de toekomst hoop ik dat we elkaar blijven vinden, ook al zal de vorm gaan veranderen door de samenwerking met HZW.”

POH netwerkbijeenkomst van 23 april

Lidmaatschap aan het POH-Netwerk is geen voorwaarde voor deelname aan deze bijeenkomst.

Linda de Ruiter vertelt: “We willen een grote doelgroep bereiken en de drempel wegnemen om het lidmaatschap aan te gaan met het netwerk. Hoe mooi is het als alle collega-praktijkondersteuners kunnen aanschuiven wanneer zij willen en daar behoefte aan hebben.”

Waar ben je trots op als het om het POH-Netwerk gaat?

Marja Zoon, glunderend: “Waar ik trots op ben? Dat wij als netwerk al zo lang bestaan en veel voor elkaar betekend hebben. De complexiteit van de ketenzorg werd tijdens de bijeenkomsten besproken en we kregen daardoor meer inzicht in wat er van ons verwacht werd. De huisartsen konden op ons en onze vakkennis vertrouwen, waardoor de ketenzorg in de praktijk meer vorm kreeg.”

Marja gaat door: “Ook ben ik trots op de diversiteit aan sprekers en onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan de orde zijn gekomen. Dat heeft bijgedragen aan meer en bredere kennis van het POH-vak. De intervisiegroepjes zijn ooit opgezet vanuit het netwerk en worden nog enthousiast in stand gehouden.”

Wil je aanwezig zijn bij de netwerkbijeenkomst POH op 23 april?

Lidmaatschap aan het POH-Netwerk is geen voorwaarde voor deelname aan deze bijeenkomst.

Ageeth Nolet

Praktijk Coördinator 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl