Onderzoek naar werkdruk op de Huisartsenpost

3 minuten

Emine Nur Kasal, 3e jaar student Health care management aan de Hogeschool van Utrecht, heeft de afgelopen 20 weken onderzoek gedaan op de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland.

“Ik voel mij geen stagiaire, maar een gelijkwaardige collega.”

Waar ging je onderzoek over?

“Werkdruk in kaart brengen, maar ook aanbevelingen doen. Een beter beeld van de situatie krijgen; ‘Wanneer wordt de werkdruk als te hoog ervaren?’ Uiteindelijk is mijn rapport een bevestiging van aannames en het bestaande gevoel geworden. Ondertussen zitten ze niet stil op kantoor en is er ook al een hoop veranderd.” Emine Nur lacht: “Een nieuwe website voor de Huisartsenposten is hier een voorbeeld van!”

Wat vond je van stage lopen bij HZW?

“Heel warm team. Net familie!

Ik heb heel veel eigen regie gekregen. Een goede balans tussen wat ik voor school ‘moet’ en wat HZW en ik graag willen. Ik voel mij geen stagiaire, maar een gelijkwaardige collega. Het geeft een heel welkom gevoel. Ook al sta ik nog maar aan het begin van mijn carrière er wordt écht geluisterd naar mij.”

Wat was het belangrijkste wat je hebt geleerd?

“Patiënten hebben een andere kijk op de zorg. Ik denk dan joh waarom bellen voor een griepje. Tijdens mijn interviews met patiënten ben ik meer gaan nadenken over de bezorgdheid die achter de vraag zit. Doordat ik zowel met patiënten als zorgverleners heb gesproken snap ik de scheve balans beter.
Daarnaast heb ik terug gekregen dat ik minder bescheiden moet zijn. Durven vragen om aandacht!”

Je bent naast stagiaire ook Medisch secretaresse. Hoe bevalt dat?

“Dat is halverwege mijn stageperiode eigenlijk pas gekomen. Ik doe naast mijn HBO opleiding ook een thuisstudie: medisch secretaresse. Ik vind leren erg leuk. Geweldig om deze leerzame bijbaan naast mijn HBO studie te kunnen doen.”

Wil jij ook stagelopen bij HZW?

We hebben geen openstaande standaard vacatures voor stageplekken. Heb je net als Emine Nur een idee voor een onderzoek? Laat het ons weten. Wij gaan graag met jong talent in gesprek.

We hebben overigens geen stageplekken voor de opleiding Doktersassistent. Dit komt doordat het werk van de Triagist voor 80% het voeren van (telefonische) triage-gesprekken betreft. Dit mag alleen door een gediplomeerde medewerker met minimaal het diploma doktersassistent, zelfstandig worden uitgevoerd. Andere werkzaamheden zijn er niet of onvoldoende om te voldoen aan de stage-eisen voor de opleiding Doktersassistent.

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl