Nieuwe website Huisartsenposten Zaanstreek Waterland

5 minuten

Sinds 25 april maakt de website van de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland gebruik van de digitale zelftriagetool van Moet ik naar de dokter (MINDD) op de vernieuwde website: www.huisartsenposten.nl.

“Bepaal binnen 1 minuut of je naar de dokter moet”

Stèphanie Voorsluijs, Manager Spoedzorg, legt uit waarom dit een belangrijke stap is.

“De wachtrij aan de telefoon loopt de laatste tijd enorm op. De gemiddelde wachttijd is nu 9 minuten, maar in 2021 was dit gemiddeld iets meer dan 6 minuten.

De Huisartsenpost is er voor spoed. We vervangen niet je huisarts. Ieder ‘onnodig’ telefoontje is zonde.”

Voordelen digitale triage via de website

“We hebben samen met MINDD onze website aangepast.

Onderzoek wijst uit dat digitale zelftriage leidt tot gemiddeld 11% minder met de huisartsenpost. Dat zijn zo’n 250 telefoontjes per week. Dit komt omdat de bereidheid om het advies op te volgen erg groot is. Ongeveer 4 van de 5 invullers volgt het advies op.

De  triage via de site is laagdrempelig en altijd beschikbaar. Daarnaast is dit handig en effectief voor laag-urgente zorgvragen.”

Ook Lydia Reuvekamp Gille, triagist, is enthousiast. “Het is naast een mooie website ook handig dat de triagetool in allemaal talen beschikbaar is.”

Dilek Belliki, triagist: “De website wijst heel duidelijk de weg. Fijn dat deze triage tool er is.”

Promotie

“We hebben reeds twee social media campagnes gedaan. De insteek was hier voornamelijk uitleggen wat de Huisartsenpost is én wat je zelf kunt doen. De volgende social media campagne zal gaan over het gemak van onze eigen website. Bepaal binnen 1 minuut of je naar de dokter moet!

Het is fijn als huisartsenpraktijken en andere zorgverleners verwijzen naar onze website www.huisartsenposten.nl in plaats van direct ons telefoonnummer te vermelden.

Geen zorgen trouwens. Ons telefoonnummer staat gewoon op onze eigen website, maar bezoekers kunnen hier eenvoudig en snel zelf checken of een dokter nodig is.”

Ook digitale triage gebruiken?

Maak jouw huisartsenpraktijk gebruik van een website van PharmeonPraktijkinfoYard zorgsites of Praktijk.nl? Dan kun je de zelftriage van Moet ik naar de dokter? gratis plaatsen op jouw website.

We gaan samen met MINDD kijken wat we nog meer in de regio kunnen doen aan digitale zelftriage.

Vragen over de Huisartsenposten website?

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl

Mijntje Zaat

Communicatieadviseur 06-12750101 m.zaat@hzwhuisartsenzorg.nl