Nieuw in VIPLive: het digitale labformulier Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker!

2 minuten

Vanaf nu kunnen alle huisartsenpraktijken gebruik gaan maken van het digitale labformulier voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dit is ontwikkeld door het Bevolkingsonderzoek Nederland en VIPLive. De papieren labformulieren blijven natuurlijk ook gewoon geldig.

Het doel van het digitale laboratoriumformulier is het vereenvoudigen van het proces en de logistiek voor zowel de huisarts, doktersassistent, patiënt, laboratorium en de gynaecoloog. Bevolkingsonderzoek Nederland wil met deze stap de papierlast voor de huisartsenpraktijk en het laboratorium verlagen en het proces stroomlijnen.

Waarom zou ik kiezen voor het digitale labformulier?

Het invullen van het digitale labformulier werkt zeer eenvoudig. Vanuit je HIS klik je met de single sign-on door naar VIPLive. Het VIPLive dossier van het betreffende patiënt wordt direct geopend. Je kunt het labformulier terugvinden onder aan de actiepagina van de patiënt. Aan het versturen van het formulier zijn geen extra kosten verbonden. 

Documentatie

Om met het digitale labformulier aan de slag te kunnen gaan hebben wij een handleiding en een FAQ gemaakt

Handleiding bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

PDF bestand

FAQ bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

PDF bestand

Instructievideo Bevolkingsonderzoek formulier invullen in VIPLive

Meer vragen?

Voor alle vragen over het digitale labformulier, kan je contact opnemen met Bevolkingsonderzoek Nederland via helpdesk@bevolkingsonderzoeknederland.nl, onder vermelding van “digitaal labformulier”. Vermeld duidelijk je vraag/probleem en de contactinformatie van degene met wie de helpdesk contact op kan nemen.

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl