MedicPlek: één plek voor communicatie en documentatie

4 minuten

Van het voorjaar is er een nieuw communicatiemiddel uitgerold op het HZW kantoor: MedicPlek. De 2 Huisartsen Spoedposten en 95 huisartsenpraktijken in de regio Zaanstreek Waterland volgen gefaseerd.

Dit platform zal ervoor zorgen dat alle zorgprofessionals (op welk gebied van expertise dan ook) elkaar gemakkelijker weten te vinden. Daarnaast zal het zorgen voor een sterkere verbinding binnen de huisartsenzorg in de regio Zaanstreek Waterland.

Afgelopen tijd zijn de medewerkers van huisartsenpraktijk Landauer en De Graeff gestart met MedicPlek. Huisartsenpraktijk Wormerveer volgt deze maand.

Hoe MedicPlek ingezet gaat worden, zal er straks voor iedere praktijk anders uitzien.

Wat is MedicPlek?

MedicPlek is een communicatieplatform met vele mogelijkheden: belangrijke berichtgeving, foto’s, verslagen en protocollen kunnen onder collega’s worden gedeeld. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Candy Smit, Praktijk manager huisartsenpraktijk Landauer: “Heerlijk om straks via de app, dus ook als je thuis werkt, het kamerrooster en de bezetting te kunnen zien. Heel handig bij het zoeken naar waarneming. En in geval van ziekte: zijn we met voldoende personeel of moet ik inval regelen?”

“MedicPlek is een goede plek om successen te delen en te vieren met collega’s,” vult Jantine Hooghiemstra, Praktijk manager huisartsenpraktijk De Graeff, aan.

Kick off MedicPlek bij Huisartsenpraktijk de Graeff

Het is geen extra communicatiemiddel, maar een communicatiemiddel dat t.z.t. een aantal middelen zal vervangen.

Judith Kamphuijs, Praktijk manager Huisartsenpraktijk Wormerveer: “Vooral het zoeken gaat straks handig zijn! Klok en klepel verhaal. Je hebt iets gehoord over een bepaald onderwerp, maar bent de details vergeten. MedicPlek kan daar de oplossing voor zijn. Je hoeft niet meer in papieren notities terug te zoeken. Alles digitaal en bij elkaar.”


Alles op één plek – MedicPlek

Heeft jouw praktijk behoefte aan één plek waar alles is terug te vinden? Of is er juist behoefte aan snelle communicatie rondom belangrijke updates? Je kunt jouw afgeschermde plek op je eigen manier inrichten.

Bovendien is het mogelijk om je aan te sluiten bij diverse subgroepen, met ieder hun eigen onderwerp. Denk aan een groep waar je lean tips met elkaar kunt uitwisselen, ervaringen per beroepsgroep kunt delen of een vacature kunt plaatsen.

Interesse? Vragen?

Neem contact met ons op. We laten je graag een demo zien.  De kosten worden regionaal betaald door HZW. Het gebruik van MedicPlek is geheel gratis voor huisartsenpraktijken uit de regio Zaanstreek Waterland.

Michelle Kroone

Projectleider Digitale Zorg 075 20 10 221 medicplek@hzwhuisartsenzorg.nl