Leefstijlcoach én deelnemer aan het woord over GLI

3 minuten

Interview met Robin Bont (leefstijlcoach) en Annelies (deelnemer aan het GLI programma BeweegKuur).

Robin Bont

Het succes van het GLI programma

Robin vertelt dat het meer is dan een lijstje afvinken en veel meer dan alleen het cijfer op de weegschaal. “Het is een heel laagdrempelig programma. Je praat met de leefstijlcoach over de gewoontes die je misschien liever niet hebt, of wellicht voor schaamt. Open, eerlijk en onbevooroordeeld.”

Annelies neemt sinds vorig jaar zomer deel aan het GLI-programma. “Wat goed werkt is het steeds terug komen. Het is een stok achter de deur!” Annelies lacht en vervolgt: “Het is wel een hele leuke stok hoor. Het zijn altijd leuke gesprekken met Robin. Ik ben nu 37 kilo kwijt en zit nu lekkerder in mijn vel!”

Een zwaar onderwerp

“Steeds meer patiënten die ik in mijn fysiotherapiepraktijk zie hebben klachten die gerelateerd zijn aan hun leefstijl. Als fysio vraag je hier wel naar, maar als leefstijlcoach ga je hier dieper op in,” legt Robin uit.

“Bijna mijn hele leven was ik al aan het diëten,” vertelt Annelies. “Dat moest anders. Dit werkt! Ik voel mij nu energieker. Het is nu nog wel belangrijk om het vol te houden, maar dat gaat lukken. Ik vind het zó leuk dat ik nu heel veel nieuwe kleren kan kopen!”

Annelies, deelnemer GLI

Samen sta je sterker

Robin: “We zijn ook met alle corona-maatregelen doorgegaan. De 1-op-1 sessies waren fysiek en de groepsbijeenkomsten werden digitaal gehouden. Dat was in het begin wel even schakelen, want een groepsdynamiek is toch anders online dan als je in dezelfde ruimte zit.”

“Er wordt ook enorm veel gelachen bij de groepsbijeenkomsten,” voegt Annelies toe.

“Ik wandel nu veel en kom daarbij ook mensen van de groep tegen. Al wandelend maken we even een praatje. Het schept toch een band dat je samen hieraan mee doet. Voor de mensen die twijfelen om mee te doen zou ik zeggen: gewoon doen! Het levert je zo veel op.”  

Meer weten over GLI?

Ageeth Nolet

Praktijk Coördinator 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl

Bekijk alle GLI-aanbieders in de regio Zaanstreek Waterland op de GLI website (voor zorgprofessionals en deelnemers). Er zijn drie leefstijlprogramma’s in de regio: CooL, BeweegKuur en SLIMMER.

Let op: de wachttijd verschilt per GLI-aanbieder.