Landelijke social media campagne Huisartsen Spoedpost

6 minuten

Van 17 juni t/m 17 juli loopt er een landelijke social media campagne gericht op ouders met jonge kinderen. De landelijke posts leiden de bezoekers naar een campagne website van InEen. Op deze website staat algemene informatie over de Huisartsen Spoedpost.

Wat doen we in de regio?

Social media

De Huisartsen Spoedpost Zaanstreek Waterland is actief op Facebook en Instagram. Naast berichten en verhalen (slechts 24 uur zichtbaar) plaatsen we hier ook geregeld korte video’s (reels).

Mijntje Zaat (communicatie adviseur): “We hebben afgelopen jaar meerdere keren al een succesvolle social media campagne gedaan. Het is super dat de kracht van social media nu ook landelijk wordt gedeeld.”

Wat kun jij doen?

Gratis posters

Je kunt op de website van de Huisartsenpost gratis posters downloaden met een QR-code. Scan de code en je ziet meteen onze website.

Je kunt hier verschillende posters downloaden om op te hangen in de sportkantine, bij het koffiezetapparaat op werk of in de werkplaats vlak bij al het gereedschap. Of natuurlijk een andere handige plek. Waar hang jij de poster op?

Antwoordapparaat van de praktijk

We verzoeken alle praktijken om de volgende tekst (of vergelijkbaar) te integreren in de meldtekst van de praktijktelefoon:

Op dit moment is praktijk XX gesloten. Tijdens de avonden, nachten en weekenden is de Huisartsen Spoedpost bereikbaar voor spoed. Bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet op www.huisartsenposten.nl
Levensbedreigende situatie? Bel 112.

Praktijk website

We verzoeken alle praktijken om de volgende tekst (of vergelijkbaar) te plaatsen op de praktijkwebsite:

Tijdens de avonden, nachten en weekenden is de Huisartsen Spoedpost bereikbaar voor spoed. Bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet op www.huisartsenposten.nl
Levensbedreigende situatie? Bel 112.

Maakt jouw huisartsenpraktijk gebruik van een website van PharmeonPraktijkinfoYard zorgsites of Praktijk.nl? Dan kun je de zelftriage van Moet ik naar de dokter? gratis plaatsen op jouw website.

Vragen over de Huisartsenposten & MINDD?

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl

Vragen over communicatie?

Mijntje Zaat

Communicatieadviseur 06-12750101 m.zaat@hzwhuisartsenzorg.nl