HZW Ouderenzorg protocollen in het HIS

2 minuten

Zoals waarschijnlijk bekend is er een ouderenzorg dashboard in VIPLive. Bij veel praktijken is het ouderenzorgdashboard nog niet heel erg gevuld.

Dit heeft twee redenen:

  • Er zijn weinig patiënten in het HIS geregistreerd onder ICPC A.05 (algehele achteruitgang). Dit is de ICPC code die door de NHG wordt geadviseerd voor kwetsbare ouderen.
  • In het HIS wordt de ouderenzorg niet geregistreerd in een protocol, maar in vrije tekst.

Er is gebleken dat bij veel praktijken wel behoefte is aan een ouderenzorgprotocol. Daarom is nu in Medicom en Promedico een HZW Ouderenzorgprotocol beschikbaar!

Medicom

Sinds 1 mei is er een HZW Ouderenzorg protocol beschikbaar in Medicom. De naam van het protocol is ‘HZW ouderenzorg’.

Ook staan in Medicom staan speciale maatwerk protocollen voor de ketenzorg in onze regio. De naam van deze protocollen is per 1 mei gewijzigd. Alle protocollen die begonnen met ‘SEZ’ beginnen nu met ‘HZW’. De rest van de titel blijft hetzelfde.

Promedico

Vanaf 29 mei staat er in alle Promedico praktijken een HZW ouderenzorg protocol klaar om te gebruiken.

Overige HIS’sen

Omdat het overgrote deel van de praktijken in onze regio gebruik maakt van Promedico of Medicom, is besloten om in deze praktijken een maatwerkprotocol te maken. Heb je een ander HIS en wil je wel graag een ouderenzorgprotocol? Neem dan contact met ons op, dan denken we graag met je mee!

Vragen

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl