Huisarts Stefan Post over CMIO en de GGZ Commissie

3 minuten

Vanaf de start maakt huisarts Stefan Post onderdeel uit van de GGZ Commissie.

Hij gaat binnenkort zijn rol in deze commissie neerleggen, omdat hij CMIO voor HZW wordt.

“Ik ben een echte huisarts, dus ik vind alles leuk!”

Hoe ben je bij de GGZ Commissie terecht gekomen?

“Ik vind GGZ een heel interessant aandachtsgebied. Het zijn patiënten met complexe klachten en vaak ook een onder-behandeling doordat psychiatrische patiënten door de aard van hun problematiek minder mondig zijn. Ik loop graag wat harder voor deze groep.

Toen ik gevraagd werd voor de GGZ Commissie zat ik al in de adviesraad van Parnassia Groep. Een logische vervolgstap dus.”

Wat hebben jullie bereikt met de GGZ Commissie?

“Betere samenwerking. We staan, als huisartsen, nu beter op het vizier van Parnassia Groep. Onze stem wordt beter gehoord en over en weer is er meer begrip voor elkaars werk en uitdagingen.”

Hoeveel tijd ben je kwijt met je deelname aan de GGZ Commissie?

“Valt best mee. We vergaderen ongeveer 3-4 keer per jaar. Je kunt er zo veel tijd in stoppen als je wil,” lacht Stefan. ”Er rollen wel eens projecten, en dus meer werk uit. Waarbij het altijd de vraag is of je daar ook aan meedoet. Je bent er zelf bij… maar ik zei altijd snel ja.

Een van die project is de Transfer Tafel voor de aanpak van de GGZ wachttijden. Het is belangrijk dat ook hier de huisartsen uit onze regio worden vertegenwoordigd.”

Je gaat straks de rol van CMIO vervullen. Wat ga je dan doen?

“CMIO staat voor Chief Medical Information Officer. Deze functie bestaat al in ziekenhuizen. Een CMIO kijkt naar ICT met een huisartsenblik. Er zijn heel veel verschillende digitale toepassingen, en er komen er nog veel meer. Kritisch kijken. ICT is geen doel, maar een middel.

CMIO word ik trouwens niet zomaar, er zit een tweejarige studie aan vast.

Maar eerst ga ik nog op sabbatical. Drie maanden met ons gezin in de camper door Europa. In augustus ben ik weer terug in de huisartsenpraktijk. Ik start in september als CMIO.”

Meer weten?

Neem voor meer informatie over de GGZ Commissie en de ontstane vacature door het vertrek van Stefan contact op met Floor Groot.

Floor Groot

Coördinator Wijkgericht werken 06-58833126 f.groot@hzwhuisartsenzorg.nl