GLI- even kennismaken met leefstijlcoach Kalijn Oostewaal

3 minuten

Kalijn Oostewaal

Kalijn Oostewaal heeft al sinds 2019 ervaring als leefstijl coach in o.a. Almere. In mei is zij gestart met groepen in Purmerend.

Bekijk alle GLI-aanbieders in de regio Zaanstreek Waterland op de GLI website (voor zorgprofessionals en deelnemers). Er zijn drie leefstijlprogramma’s in de regio: CooL, BeweegKuur en SLIMMER. 

“Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen!”

Wat vind je leuk aan je werk als leefstijlcoach?

“Alle aspecten van een gezonde leefstijl komen bij elkaar bij het GLI programma. Een leefstijlcoach heeft globale kennis van heel veel verschillende onderwerpen. Voor verdieping verwijzen we uiteraard door. De hele brede invulling vind ik juist mooi aan mijn vak. Ik vertel graag over mijn werk, dus als iemand er meer over de GLI wil weten neem gerust contact op.”

Wat zijn de voordelen van het groepsprogramma?

“Het grote voordeel is dat de adviezen die de groepsleden elkaar geven juist heel waardevol zijn. Ze motiveren elkaar enorm. Ieder heeft zijn of haar eigen doel. Het is leuk om te zien dat de groep en de complimenten en tips die gedeeld worden enorm bijdragen aan het grotere doel in kleine behapbare stapjes te behalen. Een deelnemer zei laatst tegen mij: ‘Ik zag vroeger alleen mijn falen en wat niet lukte. Ik zie nu met de GLI wat mijn successen zijn en wat wel goed gaat’.”

“Elkaar motiveren is heel belangrijk. Een maatje om samen mee te bewegen. Recepten uitwisselen. Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen! Samen is het makkelijker vol te houden. ”

Wie mag er mee doen aan een GLI programma?

“De toelatingseis is onlangs versoepeld. De buikomvang van de patiënt telt nu ook mee,” vertelt Kalijn enthousiast. “Met een buikomvang van 88 cm als vrouw of 102 als man mag je al mee doen. Door deze aanpassing komt er een veel grotere groep in aanmerking voor een vergoeding door de zorgverzekeraar. Fijn, want voorkomen is beter dan genezen.”  

Meer weten over GLI?

Ageeth Nolet

Praktijk Coördinator 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl

Bekijk alle GLI-aanbieders in de regio Zaanstreek Waterland op de GLI website (voor zorgprofessionals en deelnemers). Er zijn drie leefstijlprogramma’s in de regio: CooL, BeweegKuur en SLIMMER.

Let op: de wachttijd verschilt per GLI-aanbieder.