Geriatrie Netwerkbijeenkomst in Purmerend wederom een succes

2 minuten

V.l.n.r.: Nina Janssen (apotheker ouderenzorg), Liesbeth Vos (huisarts), Roos Daan (huisarts) en Marieke Zwart (hoofd coördinator Hospice in Vrijheid).

Op donderdag 16 mei was er, in vervolg op eerdere succesvolle edities, opnieuw een netwerkbijeenkomst rondom geriatrische ouderenzorg. Liesbeth Vos en Roos Daan, beiden kaderarts ouderenzorg en lid van de Commissie Ouderenzorg, zijn de initiatiefnemers van deze inmiddels 2x per jaar terugkerende netwerkbijeenkomst. Wijkcoördinator Pien Huijgens nam samen met praktijkcoördinator Anne Mars de organisatie voor haar rekening.

Het doel: elkaar beter kunnen vinden in de wijk!

De bijeenkomst was voor het gehele netwerk van Hagro Purmerpoort. Eigenlijk is iedereen die zich binnen dit Hagro-gebied bezighoudt met ouderenzorg van harte welkom. We zien de deelnemersgroep dan ook steeds diverser en breder worden. Deze keer mochten we ruim 30 collega’s verwelkomen van o.a. thuiszorgorganisaties, dagbesteding voor ouderen, huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, diëtisten, welzijnsorganisaties, de apotheek, het Hospice in Vrijheid en Alzheimer Zaanstreek Waterland.

Ria Buiter en Elke Groot van de Zorgcirkel gaven de eerste presentatie: ‘vroegsignalering en het preventieve huisbezoek’. Vervolgens vertelde Debbie Wolke van Evean over de Wet Zorg en Dwang in de ambulante situatie.

Naast twee interessante presentaties werd er ook volop genetwerkt. Uiteraard met een hapje en een drankje. Precies waar de bijeenkomst voor bedoeld is.

In het najaar volgt er opnieuw een netwerkbijeenkomst voor deze Hagro.

Wil je ook graag een netwerkbijeenkomst organiseren?

Neem dan contact op met jouw wijkcoördinator.

Pien Huijgens

Wijkcoördinator Purmerend, Beemster & Landsmeer 06-83528816 p.huijgens@hzwhuisartsenzorg.nl

Candy Smit

Wijkcoördinator Waterland 06-57537137 c.smit@hzwhuisartsenzorg.nl

Saskia Jonker

Wijkcoördinator Zaanstad Noord, Oostzaan en Wormer 06-23999817 s.jonker@hzwhuisartsenzorg.nl

Daniëlle Ofman

Wijkcoördinator Zaandam 06-45462262 d.ofman@hzwhuisartsenzorg.nl