Excel training

3 minuten

Marjan Beijer

Interview met Marjan Beijer docent van de ‘live’ Excel training.

“Je hoeft niet alles zélf te kunnen! Soms is het al genoeg om te weten wat er kan in Excel.”

Wat heb je als deelnemer aan deze training?

“Het is een hele praktische training. Praatje, plaatje en daadje. Ik vertel wat. Ik laat wat zien en daarna gaat iedereen zelf aan de slag achter de computer met een oefening.”

De tweede bijeenkomst begint altijd met een herhalingsoefening om de informatie van de eerste bijeenkomst op te frissen en te zien welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben. “Verder wordt de inhoud van de tweede bijeenkomst in overleg bepaald, rekening houdend met het niveau en de wensen van de deelnemers. Juist door de twee bijeenkomsten is er meer mogelijk in de training.”

Er zijn veel Excel trainingen. Wat maakt deze Excel training uniek?

“Ik heb heel veel ervaring in de zorg. De voorbeelden en oefeningen in de training zijn herkenbaar voor de deelnemers. Het is een training op maat voor de huisartsenpraktijk. De Excel voorbeelden zijn namelijk Excellijsten die je ook zelf kunt uitdraaien uit bijvoorbeeld VIPLive. Die herkenbaarheid is belangrijk om het geleerde eenvoudig in praktijk te kunnen brengen.”

“Het is fijn dat we nu weer ‘live’ kunnen trainen in kleine groepjes. Ik heb al vaker Excel trainingen gegeven voor SEZ. Deze trainingen zijn altijd zeer enthousiast ontvangen.”

Heb je alvast een praktische Excel tip?

“Je hoeft niet alles zélf te kunnen! Soms is het al genoeg om te weten wat er kan in Excel.” Marjan vervolgt enthousiast: “Krijg je wel eens 10 pagina’s op de printer i.p.v. ééntje, of heb je het gevoel dat je constant van links naar rechts en van onder naar boven aan het scrollen bent… kom naar de training! Je krijgt tips en trucs, maar je gaat ook lekker zelf aan de slag.”  

Op maandag 27 september 2021 is de eerste les van de Excel training door Marian Beijer van de Zorgcijferaar. Een praktische nascholing bestaand uit 2 delen, waarbij je zelf ook aan de slag gaat. Deel 2 is op woensdag 13 oktober 2021.