Even voorstellen, Naziha Abachri Vertrouwenspersoon

2 minuten

Naziha Abachri is vertrouwenspersoon. Zij is er voor HZW medewerkers, maar ook voor de huisartsen en waarnemers die werken op de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland.

“Geen vraag is te gek. Er is altijd een oplossing.”

“Van origine ben ik verpleegkundige. Ik wilde op een gegeven moment meer met de verhalen van patiënten gaan doen. Na een HBO opleiding patiëntcommunicatie heb ik een opleiding tot mediator gevolgd.

Maar ik wilde graag ook iets met ‘de andere kant van het verhaal’; meer met de verhalen van zorgprofessionals. Daarom ben ik voor een aantal organisaties een extern vertrouwenspersoon naast mijn werk als klachtenfunctionaris bij het ZMC.

Een geweldige combinatie!”

Waarvoor kan een vertrouwenspersoon worden ingeschakeld?

“Dit is heel divers,” vertelt Naziha. “Ik kan bijvoorbeeld meedenken. Door mijn mediation-achtergrond ben ik altijd opzoek naar een oplossing die werkt voor beide partijen. Daarnaast kan ik een luisterend oor bieden. Soms is dat al voldoende.

Ik ben een externe vertrouwenspersoon. Dit betekent dat ik onafhankelijk én onpartijdig werk. Het is belangrijk dat iedereen in een prettige werkomgeving kan werken.”

Waarom een vertrouwenspersoon inschakelen?

“Een melding kan via mij ook anoniem verlopen. Als er een melding van bijvoorbeeld ongewenst gedrag vanuit de vertrouwenspersoon komt dan moet dit altijd opgevolgd worden door het bestuur.

Ook als je twijfelt of het wel bij een vertrouwenspersoon ‘hoort’. Neem gewoon contact met mij op. Mocht het niet bij mij thuishoren dan begeleid ik je verder. Geen vraag is te gek!”

Wat vind je leuk aan je werk?

“De verschillende contacten! Er is altijd een oplossing.”

Vragen?

Naziha Abachri

Vertrouwenspersoon 06-16352394 vertrouwenspersoon@hzwhuisartsenzorg.nl