Even voorstellen – Mitchel de Jong

3 minuten

Mitchel de Jong

Mitchel de Jong is sinds 1 maart in dienst als Coördinator Digitalisering.

“Uiteindelijk gaat VIPLive enorm veel tijd besparen als je het goed inzet.”

Wat doe je als Coördinator Digitalisering?

Mitchel lacht. “Mijn functietitel is een hele mond vol. Ik ga vooral aan de slag met het versterken van samenwerking door digitale tools zoals VIPLive. Dit is zo’n mooie tool! Je kunt er veilig chatten, verwijzen naar andere zorgverleners, maar ook thuismetingen verwerken. Het is jammer dat dit programma nog niet optimaal benut wordt door alle praktijken.”

Wat is voor jou het grootste VIPLive voordeel?

“Niks dubbel hoeven te doen! De berichten uit VIPLive kun je gemakkelijk in je HIS inlezen. Uiteindelijk gaat VIPLive enorm veel tijd besparen als je het goed inzet. Verder is er tussen HIS en VIPLive een veilige verbinding. Ten slotte is dit ook nog eens AVG-proof te gebruiken.”

Wat is voor jou hier de uitdaging in?

“VIPLive moet vanzelfsprekender worden. Het wordt nu nog veelal als iets nieuws gezien.

Dit is mijn eerste baan waarbij ik geen direct patiëntcontact heb. Hiervoor ben ik bij diverse organisaties ergotherapeut geweest. Creatief naar oplossingen zoeken zit ook in dit vak. Bij mijn vorige werkgever was ik medeprojectleider van implementatie van een elektronisch patiënten dossier. Dit wakkerde mijn interesse verder aan voor de digitalisering en innovatie in de zorg.”

Hoe ga je huisartspraktijken met VIPLive ondersteunen?

“Ik ga langs bij praktijken die behoefte hebben aan meer informatie en uitleg.

Daarnaast deel ik ook straks graag mijn VIPLive tips & tricks in een wekelijks spreekuur. Hier kun je terecht met al je VIPLive vragen. Deze vindt om de week op donderdag plaats van 16:30 tot 17:00 uur. Maar als er een vraag is tussendoor dan kan er natuurlijk ook gewoon gemaild worden. Telefonisch ben ik soms lastiger te bereiken vanwege praktijkbezoeken.”

Meer weten?

Mitchel de Jong

Coördinator Digitalisering 06-57729481 m.dejong@hzwhuisartsenzorg.nl