Even voorstellen – Michelle Kroone

3 minuten

Michelle coördineert de ICT Praktijkscan. Zij is sinds mei 2022 werkzaam bij HZW als projectleider digitale zorg.

“Wanneer ik het werk van een ander makkelijker kan maken met een digitale innovatie ga ik met een goed gevoel naar huis!”

Welke digitale projecten lopen er op dit moment?

“We zijn momenteel druk bezig om alle huisartspraktijken in de regio te ondersteunen en te stimuleren om digitaal samen te werken middels VIPLive. Zo is het momenteel al mogelijk om patiënten digitaal te verwijzen naar de diëtist, geen papieren rompslomp of knippen en plakken meer dus!

Daarnaast bevinden we ons momenteel in de laatste fase van het OPEN project, waarbij 10 patiënten een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) zullen gaan testen met hun eigen medische gegevens vanuit het huisartsendossier.”

Waarom ‘moeten’ alle praktijkhouders de ICT Praktijkscan in invullen?

“Als je de ICT praktijkscan invult ontvang je in het eerste kwartaal van 2023 een advies op maat van mij. In het adviesrapport staan ook praktische tips waar je direct zelf mee aan de slag kunt gaan. Uiteraard kan je bij HZW ook terecht met vragen over digitalisering en ICT in je praktijk. Bijvoorbeeld met vragen over het gebruik van VIPLive.

Daarnaast gebruiken we de antwoorden om te inventariseren waar jullie behoeften als praktijken liggen in de ondersteuning op het gebied van digitalisering. Laat dus vooral van je horen!”

Indien er meerdere praktijkhouders per praktijk zijn raden we je aan de inzending samen af te stemmen zodat er één inzending per praktijk ingestuurd wordt. 

Wat vind je leuk aan jouw werk?

“Het mooiste is de omslag van terughoudendheid voor digitale innovaties naar meebewegen en uiteindelijk dolenthousiaste reacties! Wanneer ik het werk van een ander makkelijker kan maken met een digitale innovatie ga ik met een goed gevoel naar huis!”

Vragen over de ICT Praktijkscan of andere digitale projecten in de zorg?

Michelle Kroone

Projectleider digitale zorg 075 20 10 221 m.kroone@hzwhuisartsenzorg.nl