Eerste PZP scholing succesvol

3 minuten

Rinske Lankhorst en Pieter Knibbe, kaderartsen Palliatieve Zorg, kijken zeer tevreden terug op de eerste PZP scholing op 21 februari. Er waren 20 huisartsen en 15 POH’s aanwezig, een mooie verdeling.

De deelnemers waren erg gemotiveerd en geïnteresseerd in het onderwerp Proactieve Zorgplanning. Er zijn een paar vragen gesteld omtrent het gebruik in VIPLive, maar dat werd snel duidelijk door de korte instructievideo. Het oefenen met de casuïstiek (voeren van de PZP gesprekken) werd ook goed ontvangen.

Het doel van PZP is het voorkomen van onder- of overbehandeling in de palliatieve fase en het leveren van passende zorg.

De scholing is een aanzet om te starten met de PZP gesprekken, maar meer er over lezen en het doen is belangrijk.

Ieder mens heeft andere wensen en behoeften

Ter voorbereiding hadden de deelnemers een test gedaan op de site van Stichting STEM. Hierdoor kregen zij inzicht in welk type zij waren. Proactief of juist onbevangen? Hierdoor werd goed inzichtelijk dat elk mens toch anders in elkaar zit. Er zijn 5 types.

Aanmelding nieuwe scholingen 16 en 30 mei

De 2e PZP scholing vindt plaats op woensdag 22 maart en zit al vol. Je kunt je nog wèl aanmelden voor de extra scholingen op dinsdag 16 en dinsdag 30 mei.

Vragen?

Cindy Groot

Projectcoördinator Zorgprogramma’s 06-26560742 c.groot@hzwhuisartsenzorg.nl