Een kijkje bij Hospice Het Tij

3 minuten

Op 14 januari is het tweede hospice in de Zaanstreek geopend: Hospice Het Tij. Het hospice ligt aan de rand van het Darwinpark in Zaandam, in de wijk Peldersveld.

Er is hier heel veel mogelijk in overleg. Zelfs het bezoek van een geliefd huisdier.

Jet van den Berg, coördinator: “We zijn een low care hospice; een Bijna Thuis Huis. Iedereen neemt zijn eigen huisarts mee. Als de gastbewoner oorspronkelijk verder weg woont, dan is het aan de huisarts of hij/zij meekomt met de gastbewoner. Er is ook een pool van huisartsen waar we gebruik van maken.”

Even binnenkijken

Kom binnen bij Het Tij
Een van de 5 kamers
Woonkamer

De laatste levensfase bij Het Tij

Hospice Het Tij telt 5 kamers voor gastbewoners die hun laatste levensfase hier willen doorbrengen. Aan elke opname gaat een intakegesprek vooraf. Samen met de verpleegkundige brengt één van de coördinatoren een bezoek aan de gastbewoner. Daarna wordt besloten tot opname.
Voor de begeleiding van de gastbewoners staan weer veel vrijwilligers klaar evenals een team van verpleegkundigen van Evean.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig of weet je iemand die geïnteresseerd is dan kun je contact opnemen met een van de twee coördinatoren van Het Tij. Zij staan je graag te woord.

Jet van den Berg (werkzaam op dinsdag, woensdag, donderdag): 06-19893548.
Helga Balk (werkzaam op maandag, donderdag, vrijdag): 06-30164681.

Adres: Schoenerstraat 79, 1503 BB Zaandam.
E-mail: infohettij@hospicezaanstreek.nl
Telefoon: 075-2071142