Druk bezocht webinar vrijroosteren

3 minuten

V.l.n.r.: Erik Schoofs (directeur HZW), Jeroen van der Lugt (huisarts), Arzu Milli (huisarts), Annelies van Bemmel (waarnemend huisarts) en Michelle Kroone (projectleider digitale zorg)

Op donderdag 11 mei was er een webinar over het vrij roosteren op de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland. Met meer dan 130 deelnemers was het een druk bezocht webinar!

In een speciale studio bespraken Arzu Milli (huisarts en voorzitter HZW bestuur), Jeroen van der Lugt (huisarts en lid Denktank ANW), Annelies van Bemmel (waarnemend huisarts en en lid Denktank ANW), Amber van Elburg (consultant bij WaarneemApp) en Jaap-Peter Schuurman (huisarts uit regio Friesland en verbonden aan de WaarneemApp) het nieuwe roosteren.

Arzu, Annelies en Jeroen vonden het alle drie erg leuk om te doen. Ze hadden ter voorbereiding webinars van andere regio’s bekeken.

Een rooster voor en door huisartsen

Michelle Kroone, projectleider digitale zorg: “Er kwamen veel vragen van de kijkers. Aan tafel zijn een aantal vragen behandeld. In de chat werden er veel vragen gesteld. Leuk om te zien dat deze ook door deelnemers werden beantwoord. Een overzicht van de veelgestelde vragen én de antwoorden staan op de website.”

“Er zitten veel voordelen aan het vrij roosteren. Je kan als huisarts zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Daarnaast is er meer ruimte voor persoonlijke voorkeuren. Ten slotte is er een betere verdeling van de verantwoordelijkheid ANW diensten.

Overigens is de WaarneemApp geen app zoals de naam doet vermoeden. Er is wel een App, maar het vrij roosteren gaat gewoon via de PC/laptop.”

Let op: om de webinar terug te kijken heb je een account nodig bij Medischescholing.nl

Vragen?

Voor vragen over de WaarneemApp (technische vragen): info@waarneemapp.nl

Overige vragen: roosterzaken@hzwhuisartsenzorg.nl