Moet ik naar de dokter?

6 minuten

We werken sinds eind april 2023 met de online triagetool van Moet ik naar de dokter (MINDD) op onze website huisartsenposten.nl

Onderzoek wijst uit dat er een reductie van 11% aan telefoontjes naar de Huisartsenposten mogelijk is door gebruik van MINDD.

We hebben daarvoor wel jouw hulp nodig!

Verwijs naar de website i.p.v. ons telefoonnummer.

Gratis posters

Je kunt op de website van de Huisartsenpost gratis posters downloaden met een QR-code. Scan de code en je ziet meteen onze website.

Je kunt hier verschillende posters downloaden om op te hangen in de sportkantine, bij het koffiezetapparaat op werk of in de werkplaats vlak bij al het gereedschap. Of natuurlijk een andere handige plek. Waar hang jij de poster op?

Ansichtkaart met QR-code

Op de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland lag er een uitgebreide patiëntenfolder. Deze folder is recentelijk vereenvoudigd naar een ansichtkaart met een QR-code. 

Na het scannen van de QR-code bepaal je binnen 1 minuut of je naar de dokter moet door de widget van Moet ik naar de dokter (MINDD). 

Tekst van het antwoordapparaat tijdens ANW

We verzoeken alle praktijken om de volgende tekst (of vergelijkbaar) te integreren in de meldtekst van de praktijktelefoon:

Op dit moment is praktijk XX gesloten. Tijdens de avonden, nachten en weekenden is de huisartsenpost bereikbaar voor spoed. Bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet op www.huisartsenposten.nl
Levensbedreigende situatie? Bel 112.

Tekst van de praktijk website

We verzoeken alle praktijken om de volgende tekst (of vergelijkbaar) te plaatsen op de praktijkwebsite:

Tijdens de avonden, nachten en weekenden is de huisartsenpost bereikbaar voor spoed. Bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet op www.huisartsenposten.nl
Levensbedreigende situatie? Bel 112.

Meer triage via de website = lagere werkdruk!

Een van de vervolgstappen is de implementatie van de triagetool MINDD met het telefoonsysteem op de Huisartsenpost. U5 telefoontjes staan niet in de wacht maar worden in de triagetool al afgehandeld. Dit scheelt direct telefonische contacten met de HAP.

Eind dit jaar komt er ook een speciale aanmeldzuil bij de balie. Handig voor de zelfverwijzers!

We houden je van deze ontwikkelingen op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Ook digitale triage gebruiken?

Maak jouw huisartsenpraktijk gebruik van een website van PharmeonPraktijkinfoYard zorgsites of Praktijk.nl? Dan kun je de zelftriage van Moet ik naar de dokter? gratis plaatsen op jouw website.

Vragen over de Huisartsenposten & MINDD?

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl

Vragen over communicatie?

Mijntje Zaat

Communicatieadviseur 06-12750101 m.zaat@hzwhuisartsenzorg.nl