Dementiemonitor Mantelzorg weer van start

1 minuut

Van maart tot eind juni loopt de Dementiemonitor Mantelzorg. Alzheimer Nederland zet dit, samen met het NIVEL, iedere twee jaar uit. Nieuw is de vragenlijst voor mensen met dementie.

Met behulp van deze vragenlijst probeert Alzheimer Nederland meer te weten te komen over hoe mensen met dementie zorg en ondersteuning ervaren.

Met de resultaten van dit onderzoek vraagt Alzheimer Nederland aandacht voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook helpen de resultaten om advies te geven over de verbetering van de regionale dementiezorg. De Dementiemonitor loopt tot en met 30 juni 2022. Daarna worden de resultaten geanalyseerd en vervolgens verspreid via rapporten, factsheets en infographics.

Mieke Bakker, Coördinator Ouderenzorg: “Het is goed als deze vragenlijst door zoveel mogelijk mantelzorgers wordt ingevuld, zodat er een zuivere uitkomst komt. Je kunt als zorgprofessional naar deze enquête verwijzen tijdens een consult maar ook op bijvoorbeeld je website, nieuwsbrief of social media. ”

Meer weten over Ouderenzorg?

Immie Boomgaardt

Coördinator ouderenzorg a.i. 075-20 10 221 i.boomgaardt@hzwhuisartsenzorg.nl