Deelname OMED2 Studie

2 minuten

OMED = Optimalisatie Medicatie en Diabetes type 2 diabeteszorg in de praktijk

In het OMED2-onderzoek worden er twee verbeterprogramma’s geïntroduceerd: één voor mensen met type 2 diabetes onder de 70 en één voor mensen met type 2 diabetes vanaf 70 jaar. Het doel is te onderzoeken hoe een betere instelling bij mensen met type 2 diabetes te verkrijgen. Reden voor het onderzoek zijn de wijzingen rondom het medicatiebeleid voor diabetes type 2 patiënten.

Wat is de opzet van het project?

In dit project zijn er twee implementatieprogramma’s. De deelnemende huisartsenpraktijken worden in één van de twee implementatieprogramma’s geloot. Voor het andere programma fungeer je als controlepraktijk. Zo weten we straks meer over hoe de optimale behandeling er bij de twee patiëntengroepen uitziet. Per huisartspraktijk komen gemiddeld zes patiënten in aanmerking voor één van beide programma’s.

Waarom deelnemen?

  • Je krijgt extra digitale nascholing en intervisiebijeenkomsten over de nieuwe richtlijnen
  • Daarnaast krijg je ondersteuning van een onderzoeksassistent op de praktijk
  • Ten slotte staat altijd een expertteam voor je klaar om je op weg te helpen

Startdatums voor het project zijn: november 2022, december 2022, januari 2023 en maart 2023. Heb je interesse om met de praktijk mee te werken aan dit onderzoek? Of wil je meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Nienke Janssen.

Nienke Janssen

Projectcoördinator zorg 06-26508826 n.janssen@hzwhuisartsenzorg.nl