De Samenwerkingsdagen 2022

3 minuten

De afgelopen 2 jaar hebben we in een volledig nieuwe situatie ons werk moeten doen en letterlijk afstand moeten houden. Maar gelukkig kunnen we nu weer dichter bij elkaar komen. Op 10 en 11 juni waren er de 5e Samenwerkingsdagen met het ZMC. Naast inhoudelijke updates was er ook een APK voor de dokter! Ongeveer 60 deelnemers deden mee aan dit programma gemaakt door en voor huisartsen en specialisten.

Terugblik coronatijd

Sandra Ferns, radioloog ZMC en een van de organisatoren van de Samenwerkingsdagen vertelt: “In coronatijd hadden we wel een digitale nieuwjaarsborrel, maar is toch minder persoonlijk. Fijn dat we nu weer elkaar in het echt konden ontmoeten.

Op de zaterdag was er een terugblik naar de coronaperiode. We stonden daarbij stil bij de leermomenten, maar ook op de punten waar we trots op mogen zijn. De samenwerking en verbroedering was groot tijdens deze indrukwekkende periode.”

APK voor de dokter

AerreA begeleidde verschillende workshops. Deze werden in het voorjaarszonnetje buiten gegeven. Zorgprofessionals willen geven, moeten geven zelfs. Maar ze moeten ook aan zelfzorg doen en hulp vragen indien nodig, en dat is helemaal niet vanzelfsprekend. Een sterke karaktertrek van een dokter is het doorgaan. Dit kan ook een valkuil zijn. Soms is op de rem trappen ook belangrijk!

Dit onderdeel van de Samenwerkingsdagen sloeg enorm goed aan en kwam ook steevast terug op de evaluatieformulieren. We zijn aan het kijken hoe we de APK voor de dokter een vervolg kunnen geven.

Samenwerken

De sfeer tijdens de dagen was heel bereidwillig, coöperatief en intiem door de persoonlijke workshops. Rozemarijn van de Sande, huisarts en tevens een van de organisatoren: “Goed om ook niet patiënt gerelateerd contact met elkaar te hebben en elkaar in het echt te ontmoeten.”