De nieuwe NHG-standaard COPD

2 minuten

Adrie Schaap

Interview met Adrie Schaap een van de docenten van de webinar de nieuwe NHG-standaard.

“Een online nascholing is nu steeds normaler geworden. We worden er ook allemaal handiger in.”

Waarom moeten POH’ers en andere zorgverleners zich inschrijven?

“Actualiteit en bij blijven! roept Adrie direct. “Veel COPD-patiënten zie je nu niet. Ook wordt er nu in de huisartsenpraktijk geen spirometrie gedaan. Hoe kun je, met alle coronamaatregelen, de beste zorg leveren aan jouw COPD-patiënt? Hoe houd je de vinger aan de pols? We gaan ook uiteraard casuïstiek bespreken. Deelnemers kunnen ook altijd tijdens de presentatie vragen stellen of zelf een casus inbrengen. We zijn heel flexibel!”  

Heb je al vaker webinars gegeven?

Adrie lacht en vertelt dat het er ondertussen al heel veel zijn. “Webinars over verschillende onderwerpen. Een online nascholing is nu steeds normaler geworden. We worden er ook allemaal handiger in. Je gaat nu zelf ook anders tegen fysieke scholingen kijken. Niet alleen mijn eigen reistijd, maar iedereen zijn tijd is belangrijk. Goede afwegingen maken.”

Heb je een tip?

“Probeer contact te houden met je COPD-patiënten. Laat weten dat je ze in beeld hebt. Door de telefoon hoor je soms een ander verhaal dan wat er daadwerkelijk achter de voordeur afspeelt. Onderzoek de mogelijkheden tot een huisbezoek. Wees ook hier creatief.”

Adrie Schaap (praktijkmanager en verpleegkundige) en Geert Rootmensen (longarts Dijklander Ziekenhuis) geven samen op woensdag 2 juni een onlinescholing over de nieuwe NHG-standaard COPD.

Meer weten over nascholingen?

Jolien Verschragen

Scholingscoördinator 075-2010221 scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl