Aandacht voor obesitas

3 minuten

Angelique Combee

Interview met Angelique Combee werkzaam als Obesity Care Advisor voor Novo Nordisk B.V. en een van de docenten van Aandacht voor obesitas.

“Obesitas is een wereldwijde ‘epidemie’.”

Waarom een scholing over obesitas?

“Wist je dat 50% van de volwassen Nederlanders overgewicht heeft!  We zijn het afgelopen jaar letterlijk zwaar getroffen door corona. Minder bewegen, meer eten… en meer lichaamsgewicht.”

“Obesitas is een wereldwijde ‘epidemie’. Voor veel chronische ziektes zijn er speciale spreekuren opgezet. Voor obesitas is dit helaas nog niet zo vanzelfsprekend. Er moet meer aandacht voor komen, vandaar ook deze nascholing Aandacht voor obesitas.” 

Wat heb je als deelnemer aan deze nascholing over obesitas?

“Je krijgt antwoord op de vraag: ‘Hoe krijg je een patiënt in beweging naar gezond gewicht?’ We geven een aantal handvatten om patiënten te begeleiden naar een gezond gewicht. We bespreken de voor- en nadelen van de verschillende interventies.”

Is de nascholing interactief?

“Ja! De nascholing bestaat uit twee delen, waarbij we in het eerste deel de theorie behandelen. Dit doen we in een interactief webinar. We gaan ook werken met Mentimeter, zodat we stellingen en pollvragen kunnen toetsen.” Angelique lacht en grapt dat ze op die manier ook nog kunnen zien of het publiek niet per ongeluk in slaap is gevallen en ze de presentatie moet aanpassen. 

“Het tweede deel is fysiek. Daar is een kleine terugblik naar de theorie door Angelique Combee en Bela Pagrach,  maar daar komen vooral ook de leefstijlcoaches aan het woord over obesitas. Het tweede deel is daarom ook opgesplitst in Zaanstreek met leefstijlcoach Lisanne Stange en Waterland met de leefstijl coaches Robin Bont en Suzanne Vonk.”    

Angelique Combee (Obesity Care Advisor bij Novo Nordisk) geeft op donderdag 30 september 2021 samen met Bela Pagrach (diabetesverpleegkundige) de nascholing Aandacht voor obesitas.

HZW SEZ organiseert deze scholing in samenwerking met Novo Nordisk.