0-praktijk in Zaandam

2 minuten

HZW heeft als regio-organisatie belang bij het hebben van voldoende huisartsen in Zaanstreek Waterland om de inwoners kwalitatief goede zorg te kunnen bieden. Nu en in de toekomst. Een belangrijke voorwaarde om die zorg te kunnen bieden is dat er in onze regio voldoende en geschikt aanbod is van panden waar zowel bestaande als toekomstige praktijkhouders zich kunnen vestigen.

De afgelopen maanden komen er steeds meer signalen van praktijken vanuit de hele regio, waarin praktijken bijvoorbeeld aangeven dat de huidige huisvesting niet meer voldoet of dat er zorgen zijn rondom nieuwbouwontwikkelingen in de buurt.

Hembrug- en Haventerrein in Zaandam

Na jaren van voorbereiding is het zover: de bouw van woningen op het Hembrug- en haventerrein gaat van start.

De gemeente is samen met de projectontwikkelaar bezig om midden op het terrein een basisschool en gezondheidscentrum te ontwikkelen voor de ruim 4.000 nieuwe bewoners. De verwachting is dat het centrum in 2028/2029 wordt gerealiseerd.

We zijn opzoek naar huisartsen die interesse hebben om zich hier te vestigen en vanaf het allereerste begin mee willen denken. Heb je interesse, neem dan contact op met ons op.

Sander van den Akker

Projectleider 06-45837976 s.vandenakker@hzwhuisartsenzorg.nl