MedicPlek – hét regionale documentatie- en communicatieplatform

Op 19 maart is MedicPlek uitgerold op het kantoor van HZW. De 2 Huisartsen Spoedposten en 95 huisartsenpraktijken in de regio Zaanstreek Waterland volgen gefaseerd.

Dit platform zal ervoor zorgen dat alle zorgprofessionals (op welk gebied van expertise dan ook) elkaar gemakkelijker weten te vinden. Daarnaast zal het zorgen voor een sterkere verbinding binnen de huisartsenzorg in de regio Zaanstreek Waterland.

Waar kan ik MedicPlek voor gebruiken?

Het is geen extra communicatiemiddel, maar een communicatiemiddel dat t.z.t. een aantal middelen zal vervangen.

“Handig een eigen gedeelte voor de praktijk. Alles op één plek bij elkaar én vindbaar!”

  • Eenvoudig berichten delen over bijvoorbeeld verjaardagen, personeelsfeest of de levering van materialen.
  • Kwaliteitshandboek en protocollen op één plek bij elkaar en voor iedereen van de praktijk beschikbaar, óók via de mobiele app.
  • Je kunt in een groep met bijvoorbeeld andere (startende) praktijkhouders, POH’s, praktijk managers informatie uitwisselen over een bepaald onderwerp. Er zijn open en besloten groepen. Je kunt lidmaatschap zelf bij de groep aanvragen.
  • Je kunt berichten/vragen delen in je eigen praktijkgroep, maar ook de kracht van het netwerk gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een vraag plaatsen in de besloten Lean groep of een vacature in de openbare vacature groep. Kennisuitwisseling is op deze manier eenvoudig.

Kost het gebruik van MedicPlek mij geld?

Nee. De kosten worden regionaal betaald door HZW. Het gebruik van MedicPlek is geheel gratis voor huisartsenpraktijken uit de regio Zaanstreek Waterland.

Interesse? Vragen?

Neem contact met ons op. We laten je graag een demo zien.

Michelle Kroone

Projectleider Digitale Zorg 075 20 10 221 medicplek@hzwhuisartsenzorg.nl