Hoe lever ik een lijst (kwetsbare) ouderen aan voor ouderenzorg?

Uitleg stappenplan aanleveren patiënten lijst:

  1. Lever vanaf Q1 van 2022 ieder kwartaal een patiënten lijst van uw volledige patiëntenpopulatie aan onder het tabblad Ouderenzorg in VIPLive.
  2. Voor het aanleveren van deze patiënten lijst klik je, nadat de patiënten lijsten zijn aangevraagd in een beveiligde sessie het tabblad Ouderenzorg aan.
  3. Wanneer het patiënten aantal van deze lijst overeenkomt met de actieve patiënten populatie op de peildatum van het betreffende kwartaal, kun je op de knop aanleveren klikken.
  4. De patiënten lijst is dan aangeleverd en zal door VIPLive ter declaratie worden verzonden naar de zorgverzekeraars.
  5. Vanuit die patiënten lijst zal door VIPLive, alle 75+ patiënten worden gehaald en daarvan 28% als kwetsbaar worden berekend waarvoor je een vergoeding per jaar krijgt. (De vergoeding is dus niet gebaseerd op de aantal geregistreerde A05/A49.01. Deze registratie is niet relevant voor de declaratie, uiteraard wel voor je ketenzorgdashboard en je eigen overzicht.)

Let op: Het is belangrijk dat de lijst per kwartaal wordt aangeleverd via VIPLive zodat HZW de vergoeding van de module “kwetsbare ouderen” kan uitbetalen aan de huisartsenpraktijk.

Zie ook

Meer weten over VIPLive?

Mitchel de Jong

Coördinator Digitalisering 06-57729481 m.dejong@hzwhuisartsenzorg.nl

Meer weten over ouderenzorg?

Immie Boomgaardt

Coördinator ouderenzorg a.i. 075-20 10 221 i.boomgaardt@hzwhuisartsenzorg.nl