Hoe lever ik een lijst (kwetsbare) ouderen aan voor ouderenzorg?

Om te declareren voor de ouderenzorgmodule, moet een patiëntenlijst aangeleverd worden in VIPLive. Vanuit die patiëntenlijst zal door VIPLive, alle 75+ patiënten worden gehaald. Van deze patiënten wordt 28% als kwetsbaar gekenmerkt waarvoor je een vergoeding per jaar krijgt. De vergoeding is dus niet gebaseerd op de aantal geregistreerde A05/A49.01. Deze registratie is niet relevant voor de declaratie, uiteraard wel voor je ketenzorgdashboard en je eigen overzicht. Het is belangrijk dat de lijst per kwartaal wordt aangeleverd via VIPLive zodat HZW de vergoeding van de module “kwetsbare ouderen” kan uitbetalen aan de huisartsenpraktijk.

Uitleg stappenplan aanleveren patiënten lijst:

  1. Lever vanaf Q1 van 2022 ieder kwartaal een patiënten lijst van uw volledige patiëntenpopulatie aan in VIPLive.
  2. Kies in VIPLive onder de optie ‘Declareren’ het bundeloverzicht en ga naar het tabblad ‘Ouderenzorg’.
  3. Mocht er nog geen lijst voor het huidige kwartaal zichtbaar zijn, moet je eerst de patiëntenlijst(en) aan te vragen. Dit kan door op de knop ‘patiëntenlijsten aanvragen’ te klikken.
  4. Na het aanvragen van de lijsten zie je de bundel staan met de patiëntenlijst van uw volledige actieve patiëntenpopulatie. Controleer of dit aantal overeenkomt met de volledige actieve patiëntenpopulatie van uw praktijk op de peildatum van het kwartaal. Klik op ‘Aanleveren’ om de patiëntenlijst aan te leveren.
  5. De patiënten lijst is dan aangeleverd en zal door VIPLive ter declaratie worden verzonden naar de zorgverzekeraars.

Let op: Het is belangrijk dat de lijst per kwartaal wordt aangeleverd via VIPLive zodat HZW de vergoeding van de module “kwetsbare ouderen” kan uitbetalen aan de huisartsenpraktijk.

Zie ook

Meer weten over VIPLive?

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl

Meer weten over ouderenzorg?

Immie Boomgaardt

Coördinator ouderenzorg a.i. 075-20 10 221 i.boomgaardt@hzwhuisartsenzorg.nl