Workshop Positieve Gezondheid in de Huisartsenpraktijk

Deze workshop is voor alle zorgverleners die meer willen leren over positieve gezondheid in de huisartsenpraktijk

Het is op dit moment niet mogelijk om je online in te schrijven voor deze cursus/bijeenkomst. Neem contact met ons op.

De workshop

De workshop is een basistraining om kennis te maken met het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Het is bestemd voor alle medewerkers van de huisartsenpraktijk die geïnteresseerd zijn in Positieve Gezondheid en daarmee aan de slag willen gaan.

De workshop is eerder gegeven aan de huisartsenpraktijken die gestart zijn met Positieve Gezondheid in het kader van Toekomstbestendige Huisartsenzorg. Mocht je die praktijktraining gemist hebben, of ben je sinds kort werkzaam in een praktijk die meedoet aan het programma Positieve Gezondheid, dan is deze workshop een aanrader!

Tijdens de workshop wordt de basis van positieve gezondheid uitgelegd. Daarnaast bekijken we hoe je Positieve Gezondheid kunt inpassen in jouw werkzaamheden.

Wat wil je ermee bereiken? Hoe breng je de patiënt in beweging om zelf de regie te nemen over zijn/haar eigen gezondheid? Met welke patiënten begin je? Hoe voer je het andere gesprek? Wat zegt het spinnenweb nu eigenlijk? Wat heb je nog meer nodig?

Docenten

Liesbeth Govers en Ageeth Nolet

Kosten

De workshop is gratis voor alle medewerkers in de huisartsenpraktijk.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je direct een automatische bevestiging. Check altijd je spambox. Geen automatische bevestiging betekent dat de inschrijving niet gelukt is. Probeer het opnieuw of neem contact op met scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl.

De avond start om 17.30 uur met een buffet.

Voorbereiding

We willen je vragen om vóór de workshop het volgende voor te bereiden:

Kijk 2 korte filmpjes:
1. Ervaringen van zorgverleners in de praktijk met persoonsgerichte zorg:

2. Werken met positieve gezondheid:

Vul daarnaast voor jezelf het spinnenweb van Positieve Gezondheid in, print de resultaten en breng ze mee naar de training: https://test.mijnpositievegezondheid.nl.

Wat is Positieve Gezondheid?

Positieve Gezondheid omvat een bredere kijk op gezondheid waarbij de nadruk niet op een aandoening alleen ligt, maar vooral op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Hierin is het belangrijk dat de zorgverlener niet alleen uitgaat van ziekte en zorg, maar ook van gezondheid en gedrag. Zo draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Door de patiënt in zijn kracht te zetten, zorg je ervoor dat patiënten zelf meer regie nemen voor hun eigen gezondheid en kwaliteit van leven.

Positieve Gezondheid gebruikt het spinnenweb als een tool. Dit spinnenweb omvat verschillende levensgebieden en kan als gespreksinstrument gebruikt worden. Overigens is het spinnenweb ook verkrijgbaar voor kinderen, jongeren en is er een eenvoudige versie beschikbaar voor bijvoorbeeld laaggeletterde patiënten.

Meer informatie

Ageeth Nolet

Projectcoördinator Positieve Gezondheid 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl