Workshop één-punts-lessen maken (LEAN)

Leer duidelijke en korte protocollen maken!

Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst Inschrijven

Zijn de protocollen in jullie praktijk erg lang en bestaan ze voornamelijk uit tekst? Kost het veel tijd om een protocol uit te voeren doordat het niet duidelijk beschreven is? Volg dan deze workshop één-punts-lessen maken.

Een Eén-Punt-Les is:  

  • Een middel om informatie m.b.t. kennis en vaardigheden van apparaten en m.b.t. problemen/ verbeteringen over te dragen;
  • Over te dragen in een korte tijd en op het moment wanneer behoefte aan is;
  • Heeft als uitgangspunt dat de gebruiker zelf de EPL maakt en uitlegt aan collega’s. In deze workshop leer je hoe je op een duidelijke, gestructureerde protocollen leert maken.

Doel van de workshop

Zelfstandig een-punts-lessen maken van de protocollen in de praktijk. Duidelijke en universele protocollen maken die voor iedereen duidelijk zijn en waardoor het werk goed overdraagbaar wordt voor anderen. Hierbij leer je gebruik te maken van beeldmateriaal; visualiseren. Hoe leg je iets uit en hoe breng je iets in beeld zodat het voor iedereen duidelijk is en er eenduidig gewerkt gaat worden.

Wat levert het op?

Deze werkwijze helpt bij het goed overdragen aan de rest van je collega’s zodat iedereen verantwoordelijk wordt voor protocollen en het up-to-date houden.

Wat doen we tijdens de training?

Leren hoe een EPL gemaakt moet worden. Je gaat tijdens deze training aan de slag met protocollen uit de praktijk. Je leert hoe je deze techniek over kan dragen aan de andere medewerkers van de praktijk.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je direct een automatische bevestiging. Check altijd je spambox. Geen automatische bevestiging betekent dat de inschrijving niet gelukt is. Probeer het opnieuw of neem contact op met scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl.

De training start om 17.30 uur met een buffet.

Deze scholing is exclusief voor praktijken die zich aangemeld hebben voor het programma “Efficiënte bedrijfsvoering met behulp van Lean” van Toekomst bestendige huisartsenzorg.

Meer weten over LEAN?

Lianda Bakker

Coördinator zorgpaden 06-26564916 l.bakker@hzwhuisartsenzorg.nl

Inschrijven voor deze cursus/bijeenkomst

Je ontvangt direct een bevestiging in je mailbox, heb je deze niet ontvangen: controleer je spam box.

Inschrijven
Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst
Locatie van de cursus Kantoor HZW, Mercuriusweg 5, Wormer
Datum en tijd Maandag 27 maart • 17:30 - 21:30