Scholing Artrosenetwerk Zaanstreek-Waterland

Accreditatie word aangevraagd voor huisartsen, POH, NVvPO &V en VN.

Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst Inschrijven

Programma

Scholing Artrosenetwerk Zaanstreek-Waterland

Donderdag 19 september 2024 organiseert de HZW in samenwerking met AFZW, het Dijklander Ziekenhuis, het ZMC en ZONH de scholing ‘Artrosenetwerk Zaanstreek-Waterland’ voor alle huisartsen en poh’s in onze regio. Accreditatie punten worden hiervoor aangevraagd.

Doel Artrosenetwerk Zaanstreek-Waterland

Optimale behandeling van knie- en heupartrose middels het Artrose zorgpad, een systematische en stapsgewijze aanpak van artrose, te beginnen met:

Stap 1: voorlichting van de fysiotherapeut en oefenprogramma voor thuis met behulp van Physitrack.

Het Artrose zorgpad rondom knie- en heupartrose biedt huisartsen een gestructureerde aanpak voor de verwijzing van patiënten die lijden aan deze veelvoorkomende aandoening. Het Artrose zorgpad start met een uitgebreide intake bij een fysiotherapeut. De fysiotherapeut brengt de artroseklachten in kaart, stelt een passend behandelplan op (incl. oefentherapie) en geeft voorlichting over leefstijl en het ziektebeeld.

Transmurale samenwerking

Door de samenwerking tussen huisartsen, fysiotherapeuten, orthopeden van het Dijklander Ziekenhuis en het Zaans Medisch Centrum én met de ondersteuning vanuit de basisverzekering, wordt een breed toegankelijke en effectieve behandeling geboden. De patiënt wordt door de fysiotherapeut behandeld en alleen indien nodig doorgestuurd naar de orthopeed. De patiënt krijgt hierdoor de optimale zorg aangeboden en de orthopeed ziet alleen de patiënten die ook daadwerkelijk orthopedische zorg nodig hebben.

Sprekers

  • Pieter-Jan Damen | Orthopedisch chirurg Dijklander Ziekenhuis
  • Guy Pecasse | Orthopedisch chirurg ZMC
  • Erik Kappel | Fysiotherapeut en voorzitter AFZW
  • Suzanne Bernts | Kaderarts Bewegingsapparaat

Aanmelden

Gratis voor zorgverleners uit de regio Zaanstreek en Waterland.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Check altijd je spambox. Geen bevestiging betekent dat de inschrijving niet gelukt is. Probeer het opnieuw of neem contact op met de scholingscoördinator HZW

Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden van HZW. Kun je de scholing toch niet bijwonen? Kosteloos annuleren kan tot 5 werkdagen voor de scholing via scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl.

We starten de avond om 17.30 uur met een buffet.

Accreditatie

Word aangevraagd voor huisartsen, POH, NVvPO & V en VN.

Inschrijven voor deze cursus/bijeenkomst

Je ontvangt een bevestiging in je mailbox, heb je deze niet ontvangen, controleer je spam box.

Inschrijven
Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst
Locatie van de cursus Kantoor HZW, Mercuriusweg 5, Wormer
Datum en tijd Donderdag 19 september • 18:00 - 21:00