Opleiding kaderhuisarts diabetes

Op dit moment zijn er nog geen kaderhuisartsen Diabetes in de regio Zaanstreek Waterland. Daar willen wij verandering in brengen.

Het is op dit moment niet mogelijk om je online in te schrijven voor deze cursus/bijeenkomst. Neem contact met ons op.

Op dit moment zijn er nog geen kaderhuisartsen Diabetes in de regio Zaanstreek Waterland. Daar willen wij verandering in brengen.

Cijfers

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Omgerekend heeft 1 op de 14 Nederlanders diabetes. Per dag krijgen bijna 150 mensen de diagnose diabetes te horen. Hiervan heeft 90% diabetes mellitus type 2. De meeste diabetes patiënten worden in de huisartspraktijk behandeld.

Waarom kaderhuisarts worden?

“De kaderhuisarts verbetert de kwaliteit van de huisartsenzorg. Kaderhuisartsen zijn door hun opleiding goed toegerust om de kerntaken en kernwaarden van de Nederlandse huisartsenzorg te helpen bestendigen en door te ontwikkelen. Zij zorgen op deze manier voor nieuwe inzichten in kennis, kunde en samenwerkingsvormen op specifieke onderwerpen of thema’s, beschikbaar en bruikbaar voor alle huisartsen”.

Duur

De opleiding duurt 2 jaar. De exacte startdatum en tijden van de bijeenkomsten worden later bekend gemaakt.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting is één dag per week. De opleiding bevat 10 plenaire bijeenkomsten, 8 dagdelen met de mentorgroep, 7 dagdelen stage en tweemaal een tweedaagse bijeenkomst.

Accreditatie

De kaderopleiding is geaccrediteerd voor 40 uur per studiejaar; ieder semester krijg je 20 studiepunten.

Locatie

De plenaire bijeenkomsten vinden plaats in Zeist. De mentorgroepen zijn in de regio.
De tweedaagse bijeenkomsten vinden op een centrale locatie in Nederland plaats. 

Kosten

Er is een vergoeding vanuit HZW, mits er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie en vragen over de voorwaarden ?

Immie Boomgaardt

Manager Zorg, Inhoud & Organisatie 075-2010221 i.boomgaardt@hzwhuisartsenzorg.nl