Dromen Vangen – regio Zaanstreek

Een theatervoorstelling over Positieve Gezondheid

Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst Inschrijven

Uitnodiging voor een avondje uit

In samenwerking met de gemeente Purmerend, gemeente Zaanstad en Theater A la Carte organiseert HZW twee inspirerende theatervoorstellingen met herkenbare situaties uit de praktijk. Een avondje uit voor de eerstelijns- en welzijnsprofessionals uit Zaanstreek en Waterland die al werken met Positieve Gezondheid of zich daarin willen verdiepen.

De voorstelling “Dromen vangen”

De voorstelling Dromen Vangen is naast een gezellig uitje vooral bedoeld om te inspireren en te verbinden. Wat gebeurt er precies als we als professionals gaan denken vanuit gezondheid in plaats van ziekte? Op originele en hilarische wijze houden de acteurs ons een spiegel voor. We kijken naar ‘zomaar een dag’ uit het leven van een patiënte met rugpijn. We zien ook de wat onhandige pogingen tot het voeren van een écht gesprek. Tussen de scenes door wordt het publiek actief aan het denken gezet. Hoe doe je dat eigenlijk, goed luisteren naar wat een ander echt belangrijk vindt? Dromen Vangen inspireert en ontroert, maar laat vooral zien waar gezondheid nu echt om draait. Natuurlijk wordt er ook gelachen, want lachen is per slot van rekening het beste medicijn.

Juist de herkenbaarheid maakt de voorstelling toegankelijk. De rode draad is inspireren, het samen doen en lachen!

Wat is Positieve Gezondheid?

Positieve Gezondheid omvat een bredere kijk op gezondheid waarbij de nadruk niet op een aandoening alleen ligt, maar vooral op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Hierin is het belangrijk dat de zorgverlener niet alleen uitgaat van ziekte en zorg, maar ook van gezondheid en gedrag. Zo draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Door de patiënt in zijn kracht te zetten, zorg je ervoor dat patiënten zelf meer regie nemen voor hun eigen gezondheid en kwaliteit van leven.

Komt u ook?

De voorstelling wordt op twee locaties opgevoerd en is gratis voor eerstelijns zorgverleners uit het werkgebied van HZW. Ook welzijnsmedewerkers uit Zaanstreek en Waterland kunnen zich gratis aanmelden.

  • Woensdag 8 februari – Theater De Purmaryn in Purmerend (voor de regio Waterland)
  • Woensdag 15 februari – Buurthuis de Kwaker in Westzaan (voor de regio Zaanstreek)

Een aantal afspraken

Wij willen de voorstelling aan zoveel mogelijk praktijken binnen elke regio aanbieden. Aangezien de animo groot is, zien we ons genoodzaakt een paar voorwaarden te stellen.

  • Per praktijk kunnen zich maximaal 5 medewerkers aanmelden voor de voorstelling Dromen Vangen
  • Aanmelden = aanwezig zijn
  • Mocht u verhinderd zijn, laat het ons dan zo snel mogelijk weten! We kunnen anderen op de reservelijst dan een stoel aanbieden

Doelgroep

Alle medewerkers van de huisartsenpraktijken, diëtistenpraktijken en GLI-aanbieders in de regio Zaanstreek, die geïnteresseerd zijn in Positieve Gezondheid.

Er zijn ook medewerkers uit het sociaal domein uitgenodigd voor deze theatervoorstelling.

Kosten

Gratis voor zorgprofessionals uit de regio Zaanstreek.

Meer weten over Positieve Gezondheid?

Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten of neem contact op met onze projectcoördinator Positieve Gezondheid.

Ageeth Nolet

Projectcoördinator Positieve Gezondheid 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Zaanstad.

Inschrijven voor deze cursus/bijeenkomst

Je ontvangt direct een bevestiging in je mailbox, heb je deze niet ontvangen controleer je spam box.

Inschrijven
Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst
Locatie van de cursus Dorpshuis De Kwaker, J.J. Allanstraat 127, Westzaan
Datum en tijd Woensdag 15 februari 2023 • 19:30 - 21:00