Diëtisten/leefstijlcoaches & Positieve Gezondheid

Een speciale workshop voor diëtisten over Positieve Gezondheid.

Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst Inschrijven

Deze workshop hebben we in het voorjaar ook aangeboden en de reacties van de deelnemers waren enthousiast! Tijdens de workshop informeren wij jullie over de achtergrond en aanpak van Positieve Gezondheid en hoe je die kunt inzetten in jouw praktijk. Je leert basisbeginselen en krijgt praktijkvoorbeelden, handige handvatten, tools en tips&tricks. Natuurlijk kunnen er ook al opgedane ervaringen gedeeld worden

Ruim 50 huisartsenpraktijken in onze regio werken regelmatig met dit model en gebruiken zij een ‘ander’ gesprek met de patiënt met behulp van het spinnenweb Positieve Gezondheid.

Een vergelijkbare aanpak voor het gesprek bij de diëtist kan patiënten helpen om bijvoorbeeld betere afspraken te maken, meer gemotiveerd te zijn, of zelf meer de regie over hun eigen gezondheid te pakken.

Workshop over Positieve Gezondheid

Tijdens deze workshop, speciaal voor diëtisten en leefstijlcoaches, informeren wij jullie over de achtergrond en aanpak van Positieve Gezondheid en hoe je die kunt inzetten in jouw praktijk. Je leert basisbeginselen en krijgt praktijkvoorbeelden, handige handvatten, tools en tips & tricks. Natuurlijk kunnen er ook al opgedane ervaringen gedeeld worden. De workshop wordt verzorgd door Liesbeth Govers. Zij begeleidde afgelopen jaar ook de huisartsenpraktijken in de regio.

Graag nodigen wij jullie uit voor een workshop over Positieve Gezondheid, speciaal ontwikkeld voor de diëtisten en leefstijlcoaches op woensdag 26 oktober. Tijdens deze workshop informeren wij jullie over de achtergrond en aanpak van Positieve Gezondheid en hoe je die kunt inzetten in jouw praktijk. Je leert basisbeginselen en krijgt praktijkvoorbeelden, handige handvatten, tools en tips&tricks. Natuurlijk kunnen er ook al opgedane ervaringen gedeeld worden. De workshop wordt verzorgd door Liesbeth Govers. Zij begeleidde afgelopen jaar ook de huisartsenpraktijken in de regio.

Het programma

  • Uitgangspunten voor het werken met positieve gezondheid, mindset voor de diëtisten.
  • Hoe werkt het spinnenweb?
  • Hoe bereid je de patiënt voor op een ‘ander’ gesprek?
  • Tips en valkuilen voor het gesprek.
  • Samenwerking met andere zorg- en hulpverleners

Wat is Positieve Gezondheid?

Positieve Gezondheid omvat een bredere kijk op gezondheid waarbij de nadruk niet op een aandoening alleen ligt, maar vooral op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Hierin is het belangrijk dat de zorgverlener niet alleen uitgaat van ziekte en zorg, maar ook van gezondheid en gedrag. Zo draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Door de patiënt in zijn kracht te zetten, zorg je ervoor dat patiënten zelf meer regie nemen voor hun eigen gezondheid en kwaliteit van leven.

Positieve Gezondheid gebruikt het spinnenweb als een tool. Dit spinnenweb omvat verschillende levensgebieden en kan als gespreksinstrument gebruikt worden. Overigens is het spinnenweb ook verkrijgbaar voor kinderen, jongeren en is er een eenvoudige versie beschikbaar voor bijvoorbeeld laaggeletterde patiënten.

Kosten

Gratis voor diëtisten en leefstijlcoaches uit de regio Zaanstreek Waterland.

Meer informatie

Ageeth Nolet

Projectcoördinator Positieve Gezondheid 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl

Inschrijven voor deze cursus/bijeenkomst

Je ontvangt direct een bevestiging in je mailbox, heb je deze niet ontvangen controleer je spam box.

Inschrijven
Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst
Locatie van de cursus Kantoor HZW, Mercuriusweg5, Wormer
Datum en tijd Woensdag 26 oktober • 18:30 - 20:30