Menu Sluiten

Hazrat is triagist én geneeskundestudent

Hazrat is geneeskundestudent en werkt sinds het behalen van zijn bachelor geneeskunde bij de Huisartsenposten als triagist.

“Juist de combinatie van triage aan de telefoon, maar ook fysieke triage en de kleine handelingen zoals een tetanus injectie of de urine nakijken, maken het vak van triagist een enorm afwisselend beroep.”

Waarom ben je gaan werken als triagist bij de Huisartsenpost?

“De Huisartsenposten Zaanstreek Waterland staan bekend als een hele leuke werkgever bij geneeskundestudenten. Ik had veel goede verhalen gehoord.” Hazrat lacht. “Daarnaast, ook niet onbelangrijk, is het salaris erg goed!”  

Waarom is het werk als triagist leerzaam voor een geneeskundestudent?

“Je komt heel veel verschillende casussen tegen. Bovendien ben je continu omringd door huisartsen en doorgewinterde triagisten. Je leert daar heel veel van. Casussen bespreken maar ook tips en trucs voor een volgende keer.” 

Wat was het meest leerzame wat je op de Huisartsenpost hebt geleerd?

“Juist de combinatie van triage aan de telefoon, maar ook fysieke triage en de kleine handelingen zoals een tetanus injectie of de urine nakijken, maken het vak van triagist een enorm afwisselend beroep.”

“Ik vond het soms moeilijk om empathie te tonen bij ongeduldige patiënten. Ik heb geleerd dat de cliché zinnen ook echt werken. Uitleggen dat je begrijpt dat iemand zich zorgen maakt helpt! Als triagist maak je in je hoofd een rekensommetje voor de urgentie bepaling. Het is belangrijk dat je jouw denkproces ook vertelt aan de patiënt.”

Waarom is het vak van triagist leuk?

“Het systeem van urgenties toekennen klopt. Je denkt in urgenties en niet in diagnoses. Je kijkt naar de klachten en bepaalt aan de hand daarvan wat er moet gebeuren. Bij een jongen van 27 jaar kwam ik door de triage uit op een U1. De ambulance ging er dus met spoed naar toe. Uiteindelijk hebben ze de patiënt meegenomen voor opname bij de hartbewaking.”

Ben je door je werk op de Huisartsenpost anders gaan kijken naar de huisartsenzorg?

“Ik wil al mijn hele leven arts worden. Pas tijdens mijn studie geneeskunde wist ik dat ik huisarts wilde worden. Een super mooi vak waarbij er ook veel vrijheid is. Je kunt zelf bepalen hoever je als het ware de diepte in gaat. Verder is het een vak waarbij ook ondernemerschap komt kijken. Dat trekt mij erg aan. Mijn droom is om voor mijn 50ste een eigen plek te hebben waarbij een groot zorgaanbod (huisartsenzorg, fysiotherapie, 1 ½ lijns zorg etc.) allemaal in hetzelfde gebouw zit.” 


Er zijn sinds 2017 junior triagisten aan het werk op de Huisartsenposten. Dit zijn geneeskundestudenten die voor hun coschappen extra werkervaring opdoen via deze bijbaan. Triagisten zijn het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Daarnaast vervullen zij een belangrijke rol bij het beoordelen van spoedvragen.

Op dit moment zoekt de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland nog een junior triagist, een triagist en een Korte Lijn Verpleegkundige. Klik op de link voor meer informatie over de vacatures