Menu Sluiten

HZW tekent Zaans Preventie akkoord

Niets is moeilijker dan je ongezonde gewoontes veranderen. Om mensen te helpen iets te veranderen in hun leefstijl, moet je op zoek naar achterliggende oorzaken van ongezond leven. Dat is precies wat de acht ondertekenaars van het Lokale Preventieakkoord de komende drie jaar willen doen: Zaankanters helpen een gezonde keuze te (kunnen) maken.

Positieve gezondheid

Erik Schoofs, directeur HZW: “Dit is iets wat we samen doen. Huisartsen bieden positieve gezondheid. Zij gaan in gesprek met patiënten over waar mensen zelf invloed op willen en kunnen uitoefenen op hun gezondheid. Eventueel met hulp waar nodig. Zij bieden Zaankanters hulp om eventueel samen met andere partijen gezondheid doelen te bereiken.”

Met het Zaans Preventieakkoord slaan de gemeente Zaanstad, ZMC, GGD, Parteon, Rochdale, huisartsen (via HZW), het Sportbedrijf en De Zaanse Uitdaging de handen ineen.

Het Zaans Preventieakkoord is te lezen op de website van de Gemeente Zaanstad. In de video hieronder leggen de verschillende partijen uit waarom zij meedoen.