Menu Sluiten

Coronavaccinaties door huisartsen – tweede ronde

Inpakken en opruimen. Er zijn de afgelopen periode bijna 7.900 prikken gezet op de centrale locatie. De prik is zo gebeurd, de administratie en het opruimen duurt wat langer.

In week 27 en 28 werden er in Zaanstreek Waterland bijna 7.900 patiënten (60-65 jaar) gevaccineerd tegen corona. Voor Waterland in het voormalig gemeentehuis in de Beemster in voor Zaanstad in Taets. In april zijn er bijna 9.500 prikken gezet. Het verschil is volgens ons te verklaren doordat er op maandag 5 juli (de eerste prikdag) bericht kwam dat AstraZeneca gecombineerd mocht worden met Pfizer. De cijfers van de GGD laten zien dat hier veelvuldig gebruik van wordt gemaakt.

We willen hierbij alle mensen nogmaals bedanken die zich hiervoor hebben ingezet. We hebben een groot project gerealiseerd in een moeilijke tijd.