Menu Sluiten

Vacature voor Functioneel Applicatiebeheerder (32-38 uur)

Ben je geïnteresseerd in IT-applicaties en heb je ervaring in of belangstelling voor de Zorg? Wij zoeken een enthousiaste collega die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de applicaties van onze eigen organisatie en ten behoeve van de huisartsenpraktijken in de regio Zaanstreek & Waterland.

Je gaat deel uitmaken van een overkoepelende en groeiende organisatie waarbij je direct kunt bijdragen aan de verdere versterking van de eerstelijnszorg in de regio.

Over ons

HZW Huisartsenposten is de organisatie rondom de huisartsenposten in Purmerend en Zaandam. De huisartsenposten zijn bedoeld voor de spoedeisende hulp tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten voor klachten die niet kunnen wachten op de beschikbaarheid van de eigen huisarts.

Samen Eerstelijns Zorggroep (SEZ) is een eerstelijns-organisatie in Zaanstreek & Waterland. SEZ verleent en organiseert de ketenzorg voor chronische aandoeningen zoals diabetes, COPD, hart- en vaatziekten (CVRM) en Ouderenzorg.

Daarnaast ondersteunen wij samenwerkingen met huisartsenpraktijken en overige eerste- en tweedelijnszorg organisaties en de verschillende domeinen (sociaal domein en gemeente). Verder stimuleert en initiëren wij scholingen, projecten en zorginnovaties.

Samen is één van onze kernwaarden: we werken nauw samen met aangesloten huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuisorganisatie, gemeentes.

Ons aandachtsgebied telt ongeveer 330.000 inwoners in de regio, 134 huisartsen en 95 huisartsenpraktijken.

Op dit moment werken er circa 30 medewerkers aan de doorontwikkeling van ketenzorg, zorgverbetering en ondersteuning van huisartsenpraktijken. Bij de huisartsenposten werken circa 90 (parttime) medewerkers.

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij zijn een organisatie in ontwikkeling. De functie van functioneel applicatiebeheerder is nieuw (voorheen waren de taken extern belegd) en biedt daarom volop mogelijkheden.

Als voornaamste taak heb je het beheer van de applicaties die voor onze dienstverlening aan de huisartsenpraktijken in gebruik zijn. Het gaat daarbij om applicaties als Topicus, Perfectview, Twinfield, Basecone, Calculus, VIP Samenwerken en de telefooncentrale.

Je bent daarbij zelfstandig verantwoordelijk voor alle activiteiten die nodig zijn om het beheer en gebruik goed te laten verlopen. Je hebt daarbij een inhoudelijke en coördinerende rol binnen en buiten SEZ en HZW.

Daarnaast ga je bijdragen aan het digitaliseren van de huisartsenzorg en de huisartsenpraktijken in de regio.

Hoe doe je dit?

 • Je zorgt voor een optimale werking van de diverse applicaties voor de gebruikers; Je bewaakt de correcte opzet en inhoud van de gegevens in de applicaties;
 • Je brengt in overleg met management en collega’s de gewenste aanpassingen aan en informeert betrokkenen daarover;
 • Je verhelpt technische storingen en fouten;
 • Je houdt technische ontwikkelingen bij en speelt daarop in;
 • Je verzorgt de gewenste gebruikershandleidingen of organiseert informatiesessies als dat nodig is;
 • Je bent contactpersoon voor onze externe IT-leveranciers.

Wie ben jij?

 • MBO/HBO werk- en denkniveau met een relevante vakgerichte opleiding;
 • Je hebt relevante werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Je hebt ervaring met de genoemde applicaties;
 • Je beschikt over goede IT-vaardigheden en bent in staat om applicaties en systemen snel en goed te doorgronden.
 • Je bent zelfstartend en neemt als vanzelfsprekend initiatief, betrekt anderen daarbij en plant acties en activiteiten om zaken in gang te zetten of te krijgen.
 • Je bent communicatief sterk (mondeling en schriftelijk), je weet draagvlak te creëren en vindt het leuk om kennis over te dragen aan anderen.
 • Je bent geordend, resultaatgericht en hebt een onderzoekende houding.
 • Niet strikt noodzakelijk maar wel welkom: je hebt belangstelling voor of ervaring binnen de zorgsector;

Wat bieden wij?

 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-huisartsenzorg en een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaring. Je hebt daarbij recht op 6,5 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Een organisatie van enthousiaste en betrokken medewerkers;
 • Een breed werkveld met verschillende invalshoeken en voldoende ICT gerelateerde implementatie uitdagingen;
 • Werktijden zijn in overleg te bepalen.

Solliciteren

Wanneer je interesse hebt, kun je je motivatie en CV per email sturen aan Marianne Salentijn (m.salentijn@zorggroepsez.nl).

Meer informatie over onze organisaties kun je vinden op de volgende websites: www.hzwhuisartsenzorg.nl en www.huisartsenposten.nl en www.zorggroepsez.nl.